Belépés
Tanulságos történetek 7.
... és sosem jött üres kézzel. Mindig hozott nekünk halakat, vagy osztrigát, vagy zöldséget a kertjükből. Máskor csomagokat küldött, mindig expressz küldeményt, halat és osztrigát vagy friss parajt, kelkáposztát, melynek előzőleg minden levelét gondosan megmosta.

Mivel tudtam, hogy három mérföldet kell gyalogolnia a postáig és nagyon kevés a pénze, kétszeresen értékesnek ér...
2022-11-07 22:00:12
Hányféle tócsni van?
... loccsantják meg.
Fűszeres: a só mellett őrölt bors, kakukkfű, tárkony, petrezselyem, reszelt fokhagyma, hagyma kerül a tésztába.
Spenótos: a kisült darabokra egy-egy kanálnyi párolt parajt és előre elkészített tükörtojást tesznek.
Szűzérmés: a kisütött szűzérme-szeleteket csomagolják a tésztába, majd félbehajtva tálalják. De a húst bundázni is lehet a nyers, reszelt...
2018-10-09 14:21:16
Soksajtos-spenótos csirkemell paradicsommártással
... felszeleteljük, kiklopfoljuk, sóval-borssal fűszerezzük. Meglocsoljuk egy kevés citromlével és olívaolajjal, majd 10 percig állni hagyjuk. Ezalatt elkészítjük a tölteléket
A TÖLTELÉK
A parajt egy lábasba tesszük, és saját levében nagyjából 5 percig pároljuk. Leszűrjük, alaposan kinyomkodjuk, finomra aprítjuk, és egy keverőtálba rakjuk. Hozzáadjuk a ricottát, a mascarponé...
2018-09-09 16:43:55
Borókás vadragu, gnocchival
... hozzáadjuk a lisztet, a tojást, megsózzuk.

Összekeverjük, majd galuskát szaggatunk belőle. Bő, forrásban lévő vízben kifőzzük.

Egy serpenyőben olajat melegítünk, a parajt lehúzatjuk rajta. Kevés sót és fokhagymát adunk hozzá. Tejszínnel felöntjük.

Összekeverjük a gnocchival. Tálalásnál reszelt parmezánt szórunk rá.

Jó étvágyat kívánunk!|...
2018-05-28 11:41:47
5 bombajó tipp kedvencünkhöz, a medvehagymához
...



5. Helyettesítsd vele a spenótot!

A medvehagyma nyersen és hőkezelve is kiválthatja a parajt. Érdemes porciózva lefagyasztani.

Medvehagymás gnocchi
4 adaghoz főzz puhára 30 dkg héjas burgonyát sós vízben kb. 25 perc alatt. Közben botmixerrel turmixolj össz...
2018-04-22 01:35:46
Sós csigák házibulikra, háromféleképpen
... serpenyőben megpirítjuk a finomra vágott hagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk, majd amikor elfőtte a levét, a maradék tojásokat felverjük, és egyszerűen, mint egy rántottát besűrítjük.

A parajt, az olívaolajjal és a zúzott fokhagymával, sóval, borssal egy másik serpenyőben összefonnyasztjuk, majd kihűtjük.

A sonkát felkockázzuk, a paradicsomokat félbevágjuk, a...
2018-01-19 20:11:16
Eledeled legyen gyógyszered
... rost tartalma kiemelkedő. Kalóriaérték: 100 g / 2o kcal / 86 kJ



Paraj

A parajt természetesen mindenkinek ajánlják a táplálkozáskutatók, de a jelenlegi és a volt dohányosoknak különösen. Ugyanis karotinoid-tartalmánál fogva nagy valószínűséggel csökkenti a tüdőrák kial...
2016-12-12 17:58:41
Fogas (süllő) Gundel módra
... a forró zsírban kirántjuk.

Elkészítjük a Mornay-mártást, mely a fenti anyagokból úgy készül, mint egy besamelmártás.

Egy nagy tálban szétterítjük az angolos parajt, erre helyezzük (nem közvetlen egymás mellé!) a rántott halat, tetejére elosztjuk a gombát, majd az egészet beborítjuk a Mornay-mártással. Végül meghintjük az 5 dkg reszelt sajttal, megöntö...
2016-09-22 21:44:19
Számít a külső?
... és sosem jött üres kézzel. Mindig hozott nekünk halakat, vagy osztrigát, vagy zöldséget a kertjükből. Máskor csomagokat küldött, mindig expressz küldeményt, halat és osztrigát vagy friss parajt, kelkáposztát, melynek előzőleg minden levelét gondosan megmosta.
Mivel tudtam, hogy három mérföldet kell gyalogolnia a postáig és nagyon kevés a pénze, kétszeresen értékesnek éreztem ...
2016-06-17 09:55:09
Soksajtos-spenótos csirkemell paradicsommártással
... felszeleteljük, kiklopfoljuk, sóval-borssal fűszerezzük. Meglocsoljuk egy kevés citromlével és olívaolajjal, majd 10 percig állni hagyjuk. Ezalatt elkészítjük a tölteléket
A TÖLTELÉK
A parajt egy lábasba tesszük, és saját levében nagyjából 5 percig pároljuk. Leszűrjük, alaposan kinyomkodjuk, finomra aprítjuk, és egy keverőtálba rakjuk. Hozzáadjuk a ricottát, a mascarponé...
2016-03-20 14:06:15
1 2 3 ....16 17 ..24 25 ..32 33 
Címkék: kisült darabokra, húst bundázni, kevés citromlével, lábasba tesszük, keverőtálba rakjuk, serpenyőben olajat, parajt lehúzatjuk, medvehagyma nyersen, finomra vágott, maradék tojásokat, rántottát besűrítjük, zúzott fokhagymával, másik serpenyőben, sonkát felkockázzuk, paradicsomokat félbevágjuk, parajt természetesen, volt dohányosoknak, tüdőrák kial, forró zsírban, fenti anyagokból, nagy tálban, angolos parajt, rántott halat, egészet beborítjuk, valószínűséggel, háromféleképpen, felszeleteljük, medvehagymához, paradicsomokat, kedvencünkhöz, dohányosoknak, összekeverjük, lefagyasztani, besamelmártás, természetesen, helyettesítsd, meglocsoljuk, kiklopfoljuk, kinyomkodjuk, kelkáposztát, petrezselyem, olívaolajjal, medvehagymás, kalóriaérték, felkockázzuk, szétterítjük, fokhagymával, keverőtálba, gyalogolnia, tükörtojást, citromlével, elkészített, csomagolják, elkészítjük, fűszerezzük, serpenyőben, félbehajtva, kétszeresen, loccsantják, mindmegette, megpirítjuk, kiválthatja, botmixerrel, gyógyszered, házibulikra, tartalmánál,
© 2013 TVN.HU Kft.